ro(n)de fietsenplan 2011

In het voorjaar van 2011 startte de stichting met een nieuw initiatief: “Het ro(n)de fietsenplan”. Deze actie heeft tot doel aangepaste fietsten te schenken aan zorginstellingen. Op 23 september 2011, een prachtige nazomer dag, heeft de stichting de 1e ro(n)de fietsenplan fiets aangeboden aan beweging 3.0. Dit is een koepelorganisatie van zorginstellingen in onze thuisbasis Amersfoort.

Op deze dag hebben de vrijwilligers van de stichting, na instructie door een medewerker van Welzorg Amersfoort, samen met de bewoners korte fietstochtjes gemaakt. De client kon zelf kiezen of hij of zij actief mee fietste, passief mee fietste of helemaal niet fietste. De fiets heeft ondermeer voetsteunen, een veiligheids gordel, maar ook electrische ondersteuning. De hele dag stonden bewoners te popelen om een rondje mee te mogen. Het enthousiasme, blijdschap en soms emoties waren iedere keer na terugkomst bij woonzorgcentrum De Liendert van de gezichten af te lezen.

Sommige bewoners komen niet veel buiten, anderen waren recent geopereerd aan heup of knie, van anderen is het gezichtsvermogen te slecht om nog zelfstandig te fietsen. Een bewoonster vertelde vol trots dat zij met haar begeleider langs haar geboorthuis waren gefietst. Met een fun2go fiets, zit je gezellig naast elkaar en jan je dus makkelijk een praatje maken. Bovendien heb je veel bekijks! Blije gezichten en hopelijk meer momenten buiten de deur, met vrijwilliger of familielid.

De stichting heeft rondom het aanbieden van de fiets aan Beweging 3.0 bovendien een gezellige oud Hollandse spelletjes middag georganiseerd, compleet met suikerspinnen, popcorn en poffertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *