De Liendert 2011

Op een prachtige zonnige dag in maart hebben de vrijwilligers van stichting bewust rond een Jeu de Boules baan aangelegd. Dit keer deden we dat voor woonzorgcentrum de Liendert, in Amersfoort.

Er waren bij dit zorgcentrum recent bestratingswerkzaamheden uitgevoerd. De aankleding van het nieuwe terras en het opruimen en het schoonmaken van het oude terras was echter blijven liggen. Dat was alvast één mooie klus, maar De Liendert had nog een stille wens; een echte Jeu de Boules baan in eigen tuin.

Een hele uitdaging, maar we zijn hem graag aangegaan. We hadden, in tegenstelling tot eerdere klusdagen, een hele andere boodschappenlijst: kruiwagens, steigerplanken, betonnen banden, 9 ton zand, 8 ton Gralux, een container voor het gras en het zand dat wordt afgegraven.

Op 25 maart zijn we van start gegaan en hebben de jeu de boules baan met de officiele afmetingen van 13 bij 3 meter in een dag aangelegd. Afgraven, randen plaatsen, egaliseren en opvullen met zand en een speciale toplaag. De grond, die handmatig werd afgegraven werd rondom het nieuwe terras gestort. De terras schermen werden gereinigd.

Samen met  een groep bewoners werden in het naburig tuincentrum hebben we nieuwe planten en struiken uitgezocht, die vervolgens langs het nieuwe terras en in potten gezamenlijk werden geplant.

Maar het is gelukt! Om 16:50 uur is de baan af en spelen de bewoners een spelletje Jeu de boules. De planten vrolijken de terassen op. Het resultaat is prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *