Apenheul 2011

In samenwerking met mantelzorg stichting De Kap uit Apeldoorn heeft stichting bewust rond een twintigtal zelfstandig wonende ouderen een leuk dagje in het bekende dierenpark bezorgd.

Ondanks dat deze ouderen zelfstandig wonen is het niet vanzelfsprekend dat ze vaak buiten de deur komen. In veel gevallen hebben deze mensen vanwege beperkte middelen of sociale omgeving minder aandacht en activiteiten dan ouderen in een zorgcentrum.

Alle deelnemers worden op 24 juni door de vrijwilligers of een taxibus thuis opgehaald. Daarna verzamelt de groep naast het Gorilla beeldje bij de ingang van Park Berg en Bos. Daar ontmoeten we ook de (vrijwillige) mantelzorgers en coordinatoren die voor de Kap werken en de meeste van de deelnemers kennen.

Na ontvangst in het park met koffie en gebak bewonderen we de Gorillafamilie vanaf de tribunes van het gorillaverblijf en wonen de voedering bij. Na een smaakvolle lunch maken we onder begeleiding van professionele gidsen een prachtige wandeling door het park. Aan het einde van de middag is er voor iedereen een leuk aandenken en wordt iedereen thuisgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *