Erik van Wensveen, coördinator van de MVO dag schrijft hierover later het volgende verslag:

“Na een lange, koude en natte winter is het weer precies op tijd bijgedraaid. Stichting Bewust Rond organiseert op 21 mei haar eerste echte uitstapje van het jaar. En dat met het zorgcentrum dat al sinds de oprichting van rond consulting onze overbuur is, Schinkelhaven van stichting PuurZuid. De aangename voorjaarstemperatuur van die ochtend belooft een mooie dag. Iedereen arriveert dan ook ontspannen voor de ontvangst en kennismaking met de vijftien bewoners en begeleiding die met ons mee gaan. Zelfs MArk, Erik en Sacha waren, na het intensieve BI-seminar van de dag ervoor, op tijd voor de briefing.

Voor de activiteiten-coördinator van Schinkelhaven, Marja de Wit, is onze financiële sponsoring van deze dag zeer welkom. Maar dat we in één keer 15 vrijwilligers meenemen is voor haar de echte winst. Een intensief dagje uit vraagt om veel hulp van buitenaf en dat is lang niet altijd beschikbaar. Bovendien kijkt Marja uit naar de ontmoetingen tussen de bewoners en onze collega’s. Vooraf hebben wij iedereen al gekoppeld op basis van Marja’s beschrijving van het karakter en beperkingen van de bewoners en mijn kennis van mijn collega’s (gesterkt door de MBTI training van twee weken ervoor). Uiteindelijk denk ik dat iedereen het goed heeft kunnen vinden met elkaar. Al had de één een lastigere match dan de ander. Daarom petje af voor Ronald. Hij weet de berg weerstand van die ochtend op geduldige en creatieve wijze helemaal om te buigen. Aan het eind van de dag lijkt zijn bewoonster nog het meest te stralen.

Na kortstondige chaos bij het instappen in de auto’s en het taxibusje, zit iedereen bij de chauffeur die hem of haar is toegewezen. Het draaiboek hebben Marie-José en ik gelukkig niet voor niets in elkaar gezet. Volledig volgens het schema is iedereen om 11:30 aan het verzamelen op de parkeerplaats van Artis. Omdat Artis zelf geen rolstoelen verhuurt en Schinkelhaven er slechts enkele kan missen, hebben we via een connectie van Robbert een busje en tien extra rolstoelen kunnen lenen. Stichting de Wielewaal, dat vakanties voor gehandicapte kinderen verzorgt, stelt dit belangenloos ter beschikking. Als dank daarvoor heeft bewust rond een donatie gemaakt aan deze stichting. Nadat ik 44 toegangskaartjes aan de poort laat scannen, kunnen we in twee groepen Artis gaan verkennen.

Het oude Amsterdamse dierenpark biedt een prettige wandelmiddag met voldoende zon en exotische beesten. Luie leeuwen en reptielen wisselen af met het mooie aquarium en de warme vlindertuin. De lunch met pannenkoeken viel zó goed in de smaak dat een aantal tafels vrolijk een tweede bestelling doet. Na nog een tweede rondje door het park was het alweer tijd om de dag af te ronden en alle bewoners weer veilig thuis af te zetten. De logistiek verloopt buitengewoon soepel. Er is niemand verdwaald, te laat of achtergebleven. Met een tevreden gevoel nemen we plaats op het zonnige terras aan de Schinkelhaven. Waarop wij door de medewerkers van Schinkelhaven nog even in het zonnetje worden gezet met een goed verzorgde borrel en een bloemetje. Het was fijn van iedereen te horen dat dit een leuke en geschikte manier is om aan een MVO-dag invulling te geven. De medewerkers van Schinkelhaven zijn vol lof over de filosofie van rond consulting en de aanpak van stichting bewust rond. Natuurlijk hebben zij zelf enorm meegeholpen om de dag succesvol te maken, maar deze complimenten steken wij graag in onze zak.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *